Lietuvos jaunųjų mokslininkų konferencija „Mokslas - Lietuvos ateitis“. Ekonomika ir vadyba, 25th Conference for Young Researchers "Science - Future of Lithuania. Economics and Management"

Font Size: 
RINKODAROS INOVACIJŲ TAIKYMAS ES ŠALIŲ ĮMONĖSE
Paulina Pretkelytė, Danguolė Oželienė

Last modified: 2022-11-03

Abstract


Tvarumas yra nuolatinis procesas, turintis įtakos verslo procesams ir rinkodaros strategijoms. Šių aspektų ryšys ir skaitmeninių priemonių naudojimas padeda užtikrinti tvarią įmonių plėtrą ir prisideda prie visuomenės gerovės augimo. Technologiniai skaitmeninės ekonomikos pokyčiai, eksponentinis informacijos apimčių augimas, būtinybė spartinti sprendimų priėmimo procesą, stiprinti informacinių ir ryšių technologijų kultūrą, skatina įmones rinkodaros veikloje ieškoti inovatyvių priemonių. Rinkodaros inovacijos, taikomos įmonių veikloje yra sudedamoji verslo darnios plėtros dalis. Tyrimo tikslas – identifikuoti Skandinavijos ir Baltijos šalis, aktyviausiai taikančias rinkodaros inovacijas, prisidedančias prie darnios įmonių plėtros. Tyrimui atlikti naudoti mokslinės literatūros lyginamoji analizė ir sintezė, daugiakriterio vertinimo TOPSIS ir klasterinės analizės metodai. Tyrimo rezultatai rodo, kad rinkodaros komplekso elementų naudojimas, įmonių darnios plėtros strategijoje turi reikšmingą ryšį ir yra priklausomi vienas nuo kito.

 


Keywords


rinkodaros inovacijos; skaitmeninės rinkodaros priemonės; darni plėtra; klasterinė analizė; daugiakriteris vertinimo metodas TOPSIS.

Full Text: PDF