Lietuvos jaunųjų mokslininkų konferencija „Mokslas - Lietuvos ateitis“. Ekonomika ir vadyba, 25th Conference for Young Researchers "Science - Future of Lithuania. Economics and Management"

Font Size: 
SUTELKTINIO FINANSAVIMO PLATFORMŲ FINANSINIO EFEKTYVUMO VERTINIMAS NEKILNOJAMOJO TURTO RINKOJE
Miglė Stadalnykaitė, Jelena Stankevičienė

Last modified: 2022-11-07

Abstract


Lietuva yra sparčiai kylanti finansinio raštingumo srityje. Vis daugiau žmonių skiria savo laiką ir finansus, savęs edukavimui, konsultacijoms apie asmeninių finansų valdymą. Tačiau vis dar mažas gyventojų įsitraukimas į sutelktinio finansavimo platformų veiklą parodo, kad ši sritis turi dideles perspektyvas ateityje. Didelę riziką kelia žinių stoka apie finansavimą ir teisingą finansų paskirstymo planą. Šiame straipsnyje yra pateikiamos ir analizuojamos perspektyviausios sutelktinio finansavimo platformos į nekilnojamojo turto rinką Lietuvoje, kur tinkamai pasirinkta investavimo platforma gali ilgajam laikotarpiui užtikrinti pasyvias pajamas investuotojams. Straipsnio tikslas – įvertinti sutelktinio finansavimo platformų efektyvumą nekilnojamojo turto rinkoje. Naudojant TOPSIS metodą nustatyti, kuri iš platformų investuotojų atžvilgiu yra efektyviausia ir patikimiausia. Šiuo Covid-19 pandemijos laikotarpiu skaidriai įvertinti įmonių efektyvumą nėra paprasta, įmonių rezultatus įtakojo pandemijos pasekmės, tad gauti rezultatai gali kardinaliai skirtis nuo rezultatų, kurie būtų gauti ne šiuo pandemijos laikotarpiu.


Keywords


sutelktinis finansavimas; sutelktinio finansavimo platformos; nekilnojamojo turto rinka; investavimas; Covid-19; pasyvios pajamos.

Full Text: PDF