Lietuvos jaunųjų mokslininkų konferencija „Mokslas - Lietuvos ateitis“. Ekonomika ir vadyba, 22nd Conference for Young Researchers "Economics and Management"

Font Size: 
SUTELKTINIS FINANSAVIMAS – VIETA FINTECH RINKOJE IR FINTECH TYRIMUOSE
Greta Navickaitė, Grigorij Žilinskij

Last modified: 2019-04-12

Abstract


Žodis FinTech, kuris apibrėžia finansines technologijas, nebėra naujas inovatyviems bei savo finansais besidomintiems asmenims. Jo reikšmė yra vis labiau afišuojama, stengiantis dar geriau supažindinti visuomenę su šio sektoriaus privalumais ir pritaikymo galimybėmis. Ypatingai didelis dėmesys yra skiriamas ne visai naujai, tačiau vis dar iki galo neatrastai alternatyvai – sutelktiniam finansavimui, kuris yra ypač aktualus jaunam verslui, kadangi šis dažnai negali gauti norimo finansavimo iš tradicinių finansinių institucijų. Viso darbo metu bus analizuojama pirminė ir antrinė mokslinė literatūra, kurios pagalba bus siekiama pagrįsti dvi iškeltas hipotezes: 1 Hipotezė: FinTech sektorius labai sparčiai keičia visą finansų sistemą; 2 Hipotezė: : Sutelktinis finansavimas yra nepakankamai išnaudota jauno verslo galimybė įsitvirtinti rinkoje. Darbo pabaigoje yra pateikta lentelė, apibendrinanti skolininko ir skolintojo interesus, kuriais remiantis yra pagrindžiamas sutelktinio finansavimo pranašumas prieš tradicines finansines institucijas.  Darbe taip pat bus išryškintos kelios problemos, tai informacijos ir jos skaidrumo trūkumas, ne visų aktualių temų, susijusių su FinTech sektoriumi ir sutelktiniu finansavimu, atskleidimas vartotojui bei per maža rizikos ir reguliavimo aspektų analizė. Išvadose yra apibendrintai pateikti argumentai, kuriais remiantis yra tvirtinamos iškeltos hipotezės bei pateikiama bendra išvada, kur FinTech sektorius bei sutelktinis finansavimas yra dabar ir kur, tikėtina, jis bus ateityje.

Keywords


FinTech, sutelktinis finansavimas, ketvirtoji pramonės revoliucija, skolinimo platformos, finansinės technologijos, tarpusavio skolinimas, verslas, skaitmeninimas

Full Text: PDF