Lietuvos jaunųjų mokslininkų konferencija „Mokslas - Lietuvos ateitis“. Ekonomika ir vadyba, 22nd Conference for Young Researchers "Economics and Management"

Font Size: 
GAMYBOS PROCESO MODERNIZAVIMAS, PRAMONĖS SKAITMENIZAVIMO IŠŠŪKIŲ KONTEKSTE
Edvinas Nagulevičius, Artūras Jakubavičius

Last modified: 2019-04-12

Abstract


Su greitu pramonės, technologijų ir aplikacijų tobulėjimu, daugelis naujų technologinių konceptų iškilo gamybos šakoje. Šie konceptai apibūdina pramoninės skaitmenizavimo sistemas, kurios įgalina daugelį inovatyvių funkcijų, per tinklaveiką ir priėjimą prie kibernetikos pasaulio. Bendrai yra žinomas, terminas “Pramonė 4.0”, jis buvo paskelbtas siekiant pabrėžti naująją pramonės revoliuciją. Daugelis pramoninių organizacijų ir įmonių tiria šį konceptą, tačiau Pramonės 4.0 pasiekimo kriterijai yra vis dar neaiškūs. Šis straipsnis fokusuojasi į fundamentinius Pramonė 4.0 konceptus ir dabartinių gamybos sistemų struktūrą. Taip pat bus apžvelgta esminis gamybos konceptas, tiekimo grandinės struktūra ir klientų aptarnavimo įtaka gamybai. Didžiausias indelis bus skiriamas Pramonė 4.0 konceptui suformuluoti, išskiriamos ir suformuluotos pagrindinės skaitmeninimo charakteristikos, taip pat išskirti kriterijai, kuriais galima būtų grįsti skaitmenizavimo lygį gamyboje. Atlikta Lietuvos palyginamoji analizė pramonės 4.0 kontekste.

Keywords


Gamybos procesai, tiekimo grandinės, klientų aptarnavimas, skaitmenizavimas, pramonė 4.0., modernizavimas, gamybos sistemos.

Full Text: PDF