Lietuvos jaunųjų mokslininkų konferencija „Mokslas - Lietuvos ateitis“. Ekonomika ir vadyba, 22nd Conference for Young Researchers "Economics and Management"

Font Size: 
FinTech plėtros galimybės ir iššūkiai
Dovilė Malčiauskaitė, Alina Kvietkauskienė

Last modified: 2019-05-06

Abstract


Finansinės technologijos nėra plačiai ištirtas sektorius, tačiau kasmet jis vis labiau atkreipia ne tik visuomenės, bet ir kitų finansinių institucijų dėmesį bei pritraukia investicijų. Šio straipsnio tikslas yra mokslinės literatūros pagrindu nustatyti FinTech plėtros galimybes ir iššūkius pasaulyje. Straipsnyje analizuojama įvairių autorių nuomonė FinTech sampratos atžvilgiu. Taip pat, pateikiamos prielaidos, sąlygojusios finansinių technologijų sektoriaus atsiradimą ir jo verslo modelius. Pirmojoje dalyje pateikiama FinTech sistemos sandara ir jos teikiamos paslaugos bei produktai, jų plėtra. Antrojoje dalyje analizuojami FinTech plėtrą apibūdinantys rodikliai: FinTech adaptacijos indeksas ir pasaulinės investicijos į analizuojamojo sektoriaus įmones.

Keywords


finansinės technologijos, finansinių technologijų plėtra, finansiniai produktai, finansinės paslaugos, FinTech ekosistema

Full Text: PDF