Lietuvos jaunųjų mokslininkų konferencija „Mokslas - Lietuvos ateitis“. Ekonomika ir vadyba, 21st CONFERENCE "BUSINESS IN XXI CENTURY"

Font Size: 
Baldų gamybA ir eksporto plėtra ekonomikos globalizacijos sąlygomis
Vilma Lukšytė, Borisas Melnikas

Last modified: 2018-07-02

Abstract


Viena seniausių pramonės šakų Lietuvoje yra medienos apdirbimo pramonė. Ieškoti, tirti, analizuoti, kaip būtų galima tobulinti šią svarbią Lietuvai pramonės šaką, yra aktualu, nes jos sukuriama pridėtinė vertė šalyje tarnauja ekonominei ir visuomeninei gerovei.
Straipsnio tyrimo objektas – baldų gamyba ir eksportas ekonomikos globalizacijos sąlygomis. Šio straipsnio tikslas – apžvelgti ir apibendrinti teorinę koncepciją, skirtą pagrįstai rengti ekonominius sprendimus, orientuotus į baldų gamybą bei eksportą ekonomikos globalizacijos sąlygomis. Sprendžiami su tuo susiję uždaviniai: pateikti teorinę studiją, detalizuojančią baldų pramonę ir eksporto plėtrą, ekonomikos globalizacijos sąlygomis; išsiaiškinti teorines prielaidas, plėtojant baldų gamybą ir eksportą; įvertinti Lietuvos baldų eksporto plėtros dinamiką 2007–2016 metų laikotarpiu. Straipsnyje taikyti šie tyrimo metodai: mokslinės literatūros analizė, teorinių ir praktinių teiginių sugretinimo metodas, statistinių duomenų analizė, grafinis duomenų vaizdavimas.


Full Text: PDF