Lietuvos jaunųjų mokslininkų konferencija „Mokslas - Lietuvos ateitis“. Ekonomika ir vadyba, 20 th Conference „Business in XXI Century“

Font Size: 
DARBO APMOKĖJIMO YPATUMAI IR DINAMIKA LIETUVOJE
Irena Danilevičienė

Last modified: 2017-06-15

Abstract


Darbo apmokėjimo sąlygos yra detaliai analizuojamos tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Apie šį reiškinį yra diskutuojama įvairiuose kontekstuose, nes darbo apmokėjimas yra glaudžiai susijęs su šalies konkurencingumo lygmeniu ir ekonomine plėtra. Efektyvaus darbo užmokesčio nustatymas sudaro prielaidas ekonominei plėtrai. Straipsnio tyrimo objektas yra darbo apmokėjimo sąlygos ir dinamika Lietuvos pavyzdžiu. Šio straipsnio tikslas – apibrėžti darbo apmokėjimo sąlygas ir įvertinti darbo užmokesčio dinamiką Lietuvoje. Sprendžiami su tuo susiję uždaviniai: išnagrinėti mokslinę literatūrą darbo apmokėjimo srityje, apibrėžti darbo apmokėjimo ypatumus, įvertinti darbo užmokesčio dinamiką Lietuvoje. Straipsnyje taikyti šie tyrimo metodai: mokslinės literatūros analizė, teorinių ir praktinių teiginių sugretinimo metodas, statistinių duomenų analizė.

 

DOI: https://doi.org/10.3846/vvf.2017.002


Keywords


darbo apmokėjimo dinamika, darbo apmokėjimo sąlygos, darbo užmokestis, darbo užmokesčio teorijos, vidutinis darbo užmokestis.

Full Text: PDF